ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΩΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ/ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Από το 1999 λαμβάνει χώρα η εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, εξισορρόπηση, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού. Τέτοιες μέθοδοι είναι το σιάτσου, η ρεφλεξολογία, το ρέϊκι, η αρχαία ασκληπιακή δακτυλοκτύπηση(μέθοδος Ν.Α.Μαργιωρή), αρχαία ασκληπιακή μάλαξη(αναβιωμένη από τον Ν.Α.Μαργιωρή), μέθοδοι βιονεργειακής επίδρασης, στατική μέθοδος εξισορρόπησης της Ιντα(αρνητικός δυναμισμός) και της Πιγκάλα(θετικός δυναμισμός)(μέθοδος του Ν.Α.Μαργιωρή) εικονοπλαστική μέθοδος κτλ
Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται μπορούν να συνοψιστούν :
1. Σιάτσου- μέθοδος δακτυλοπίεσης στα ανακλαστικά σημεία του οργανισμού
Σιάτσου σημαίνει δακτυλοπίεση και ο σκοπός της τεχνικής είναι να αφυπνίσει ,ενεργοποιήσει και αναζωπυρώσει τον μηχανισμό της αυτοϊασης για την επαναφορά της διαταραχθείσας περιοχής. Το σιάτσου ονομάζονταν "αρχαία ασκληπιακή δακτυλοπίεση" και αποτελούσε ένα από τα βασικά συστήματα της ασκληπιακής θεραπευτικής . Ο Ιάπωνας Τοκοζίρο Ναμικόσι αναβίωσε στην Ιαπωνία το σύστημα από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά.
2. Η Ρεφλεξολογία –μέθοδος ειδικών μαλάξεων στα ανακλαστικά σημεία της πατούσας του ποδιού
Η Ρεφλεξολογία είναι τα ανακλαστικά σημεία του οργανισμού και είναι αποτελούν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς που ξεκινούν απο το κεφάλι του ανθρώπου και καταλήγουν στις πατούσες των ποδιών. Ο γνώστης των ανακλαστικών σημείων μπορεί να επιδράσει στις πατούσες των ποδιών και να διεγείρει τις ανακλαστικές ζώνες που συνδέονται με συγκεκριμένα όργανα και συστήματα του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι η ισορροπία , αναζωογόνηση, αναέωση της ζωτικότητας του οργανισμού.
3. Η Αρχαία Ασκληπιακή χειροπλαστική μέθοδος που αναβιώθηκε από τον αρχαιολόγο και πνευματικό διδάσκαλο Ν.Α.Μαργιωρή
Η Αρχαία Ασκληπιακή μάλλαξη είναι η μέθοδος που εφαρμόζονταν στα αρχαία Ασκληπιεία για την θεραπεία πολλών παθήσεων. Ο αρχαιολόγος Καββαδίας ανέσκαψε και έφερε στην επιφάνεια πλάκες όπου απεικόνιζαν τις θεραπείες για γυναικολογικά, του κεφαλιού παθήσεις, των ποδιών κλπ Η όλη τεχνική είχε ως σκοπό να αναφορτίσει , να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει τον ανθρώπινο οργανισμό εξισορρωπόντας τον. Η ασκληπιακή χειροπλαστική στοχεύει να εκλύσει τις εσωτωρικές δυνάμεις του οργανισμού για την επαναφορά της διασαλευθείσας ισορροπίας και τάξης.
4. Μέθοδος Δακτυλοκτύπησης – Δακτυλοδονητικής, ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή
5. Στατική μέθοδος επίδρασης του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος, ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή
6. Ιαπωνική μέθοδος «Ρέϊκι» , επίδρασης επι των ηλεκτρομαγνητικών εκκενώσεων του ανθρώπου
7. Μέθοδος επίδρασης επί των 33 σπονδύλων
8. Μεθοδικός ερεθισμός των ενδοκρινών αδένων
9. Υποβολιμιαία μέθοδος με αυθυποβολή ή με ετεροϋποβολή
10. Δημιουργικός οραματισμός ή εικοπλαστική μέθοδος
11. Διαλογιστική και βιοενεργειακή μέθοδος και επίδραση
12. Χρήση γιογκικών αζανών της κρίγια (αναβίωση από το Ν.Α.Μαργιωρή) ράτζα και κουνταλίνη
13. Γλωσσοθεραπευτική μέθοδος, ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή
14. Χειροπλαστική μέθοδος της αριστερής παλάμης με βάση την παρουσίαση των ανακλαστικών σημείων από τον Ν. Α. Μαργιωρή. Ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή
15. Θεραπευτική Ύπνωση
16. Σου Τζοκ
17. Μίξη των παραπάνω μεθόδων
Αναλυτικότερα:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΑΤΣΟΥ του Ελευθερίου Τσιάπουλα , ιδρυτή του Ομακοείου Καρδίτσας