- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

 

 

 


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΩΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ/ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣΑπό το 1999 λαμβάνει χώρα η εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, εξισορρόπηση, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού. Τέτοιες μέθοδοι είναι το σιάτσου, η ρεφλεξολογία, το ρέϊκι, η αρχαία ασκληπιακή δακτυλοκτύπηση(μέθοδος Ν.Α.Μαργιωρή), αρχαία ασκληπιακή μάλαξη(αναβιωμένη από τον Ν.Α.Μαργιωρή), μέθοδοι βιονεργειακής επίδρασης, στατική μέθοδος εξισορρόπησης της Ιντα(αρνητικός δυναμισμός) και της Πιγκάλα(θετικός δυναμισμός)(μέθοδος του Ν.Α.Μαργιωρή) εικονοπλαστική μέθοδος κτλ

 


Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται μπορούν να συνοψιστούν :

1. Σιάτσου- μέθοδος δακτυλοπίεσης στα ανακλαστικά σημεία του οργανισμού

Σιάτσου σημαίνει δακτυλοπίεση και ο σκοπός της τεχνικής είναι να αφυπνίσει ,ενεργοποιήσει και αναζωπυρώσει τον μηχανισμό της αυτοϊασης για την επαναφορά της διαταραχθείσας περιοχής. Το σιάτσου ονομάζονταν "αρχαία ασκληπιακή δακτυλοπίεση" και αποτελούσε ένα από τα βασικά συστήματα της ασκληπιακής θεραπευτικής . Ο Ιάπωνας Τοκοζίρο Ναμικόσι αναβίωσε στην Ιαπωνία το σύστημα από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά.  


2. Η Ρεφλεξολογία –μέθοδος ειδικών μαλάξεων στα ανακλαστικά σημεία της πατούσας του ποδιού

Η Ρεφλεξολογία είναι τα ανακλαστικά σημεία του οργανισμού και είναι αποτελούν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς που  ξεκινούν απο το κεφάλι του ανθρώπου και καταλήγουν στις πατούσες των ποδιών. Ο γνώστης των ανακλαστικών σημείων μπορεί να επιδράσει στις πατούσες των ποδιών και να διεγείρει τις ανακλαστικές ζώνες που συνδέονται με συγκεκριμένα όργανα και συστήματα του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι η ισορροπία , αναζωογόνηση, αναέωση της ζωτικότητας του οργανισμού.   

3. Η Αρχαία Ασκληπιακή χειροπλαστική μέθοδος που αναβιώθηκε από τον αρχαιολόγο και πνευματικό διδάσκαλο Ν.Α.Μαργιωρή

Η Αρχαία Ασκληπιακή μάλλαξη είναι η μέθοδος που εφαρμόζονταν στα αρχαία Ασκληπιεία για την θεραπεία πολλών παθήσεων.  Ο αρχαιολόγος Καββαδίας ανέσκαψε και έφερε στην επιφάνεια πλάκες όπου απεικόνιζαν τις θεραπείες για γυναικολογικά, του κεφαλιού παθήσεις, των ποδιών κλπ Η όλη τεχνική είχε ως σκοπό να αναφορτίσει , να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει τον ανθρώπινο οργανισμό εξισορρωπόντας τον. Η ασκληπιακή χειροπλαστική στοχεύει να εκλύσει τις εσωτωρικές δυνάμεις του οργανισμού για την επαναφορά της διασαλευθείσας ισορροπίας και τάξης.    


4. Μέθοδος δακτυλοκτύπησης – δακτυλοδονητικής, ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή

 


5. Στατική μέθοδος επίδρασης του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος, ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή
6. Ιαπωνική μέθοδος «Ρέϊκι» , επίδρασης επι των ηλεκτρομαγνητικών εκκενώσεων του ανθρώπου
7. Μέθοδος επίδρασης επί των 33 σπονδύλων
8. Μεθοδικός ερεθισμός των ενδοκρινών αδένων
9. Υποβολιμιαία μέθοδος με αυθυποβολή ή με ετεροϋποβολή
10. Δημιουργικός οραματισμός ή εικοπλαστική μέθοδος
11. Διαλογιστική και βιοενεργειακή μέθοδος και επίδραση
12. Χρήση γιογκικών αζανών της κρίγια (αναβίωση από το Ν.Α.Μαργιωρή) ράτζα και κουνταλίνη
13. Γλωσσοθεραπευτική μέθοδος, ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή
14. Χειροπλαστική μέθοδος της αριστερής παλάμης με βάση την παρουσίαση των ανακλαστικών σημείων από τον Ν. Α. Μαργιωρή. Ανακάλυψη του Ν.Α.Μαργιωρή 

15. Θεραπευτική Ύπνωση

16. Σου Τζοκ 

17. Μίξη των παραπάνω μεθόδων

 

 

Αναλυτικότερα:

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ του Ελευθερίου Τσιάπουλα εκπροσώπου του Ομακοείου Καρδίτσας


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΑΤΣΟΥ του Ελευθερίου Τσιάπουλα , ιδρυτή του Ομακοείου Καρδίτσας

 

 

 

 

 

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

853194
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
498
645
3925
845282
7253
16884
853194