- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

Στις Μέρες του Μεγάλου Βασιλιά της Κρήτης Μίνωα

 


Είναι το δωδέκατο βιβλίο του Ν. Μαργιωρή και πρωτοεκδόθηκε το 1979 (δύο εκδόσεις).
Σ’ αυτό περιγράφεται ο Μινωικός πολιτισμός που είναι και ο μόνος που μπορεί με τα δικά του όπλα να σταθεί, σαν ο αρχαιότερος πολιτισμός της Μεσογείου και ολόκληρης της Ευρώπης.
Με τις έρευνες του αρχαιολόγου Έβανς, ήλθαν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα, που μας δίνουν τη βεβαιότητα, ότι υπήρξαν Μίνωες πολλοί, χιλιάδες χρόνια πριν από τον Τρωικό πόλεμο.
Δεν πρόκειται για συμπεράσματα αυθαίρετα. Ο Όμηρος μας διηγείται για το περίεργο μηχάνημα “Τάλω”, που γύριζε τρεις φορές το εικοσιτετράωρο τη νήσο και κατασκόπευε τις ακτές της.

 

Ύστερα ορθώνεται μπροστά τα μάτια του ερευνητή ο Λάβρυς, το τελειότερο σύμβολο του δυισμού. Πνεύμα - ύλη. Άρτια - περιττά. Ζωή - θάνατος. Ορατά - αόρατα. Γνωστά - άγνωστα κ.λ.π.
Μέσα στα σύμβολα αυτά που τόσο απλά ο συγγραφέας αποσυμβολίζει, εύκολα εισέρχεται ο αναγνώστης μέσα στις αρχές των μυστηρίων πολύ παλιών πολιτισμών, όπου οι τότε μύστες φύλαγαν για τους απογόνους τους τις γνώσεις, ώστε μια μέρα να γίνουν πάλι κτήμα των μετέπειτα γενεών.

 

 

 

 

Περιεχόμενα
   
   
Πρόλογος σελ.7
Η Ιστορία της Γέννησης του Μίνωα από την Ευρώπη σελ.11
Ο γιος του Μίνωα, Μινώταυρος σελ.18
Κνωσσός, Βασίλισσα των πόλεων της Μεσογείου και
πρώτη όλης της Ευρώπης σελ.23
Λάβρυς ή Διπλούς Πέλεκυς σελ.30
Τα Μυστήρια του Λάβρυ σελ.34
Το Ανάκτορο και η πόλη της Κνωσσού σελ.40
Αποσυμβολισμός της πορείας του Θησέα, η Μύηση του Θησέα.
Αριάδνη και Δαίδαλος σελ.49
Γίγαντας ή πτητική μηχανή ο Ταλώς; σελ.64
Ταυροκαθάψια και Ταυροκαθάπτες σελ.72
Αποσυμβολισμός του Τριαδικού σχήματος - συμβόλου
των Ταυροκαθάψιων σελ.80
Επίλογος σελ.85
   

 

 

 

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1070845
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
260
367
2367
1065880
11587
14006
1070845