- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

Παραμύθια του Λευκού Λωτού

 

 

Τα Παραμύθια του Λευκού Λωτού είναι η 35η έκδοση. Πρόκειται για ένα έργο που εκδόθηκε το 2012, αρκετά χρόνια μετά τη μετάσταση του Ν. Μαργιωρή, από τους φυσικούς κληρονόμους του και προέρχεται από διδασκαλίες του που διέσωσαν μαθητές του, οι οποίες μέσα από κατάλληλα εσωτερικά Παραμύθια που συνέγραψε ο Δάσκαλος Ν. Μαργιωρής στηρίζουν και οικοδομούν την ορθή ψυχοσωματική ανάπτυξη και εσωτερική ισορροπία των μικρών παιδιών σε συνδυασμό βεβαίως και με την Παιδική Γιόγκα.

 

…«Έλα στην ηλικία του παιδιού»…

 

Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο όπως εμείς. Δεν σκέφτονται όπως εμείς, δε μιλούν τη γλώσσα της στεγνής λογικής.

 

Θέλουν να μάθουν τις αλήθειες της ζωής με το φτερό της φαντασίας, που τους οδηγεί στον κόσμο της απέραντης «Παραμυθοχώρας».

 

Ο Δάσκαλός μας Ν. Μαργιωρής, από τον Οκτώβριο του 1982 μέχρι το Γενάρη του 1983 δίδαξε σε μαθήτριες της ψυχολογικής σχολής Ράτζα Γιόγκα και μητέρες μικρών παιδιών τότε, την Παιδική Ψυχολογική Γιόγκα ή αλλιώς Γιόγκα του Λευκού Λωτού. Έγραψε δε ταυτόχρονα τα σχετικά παραμύθια.

 

Ευθύς αμέσως λειτούργησε τότε το πρώτο τμήμα Παιδικής Γιόγκα, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πράξη, η θεωρία-γνώση της παιδικής ψυχολογίας με την αγωγή του νου του παιδιού, από την κ. Σ. Κοσμάογλου, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 

Στο πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα, αξιοποιήθηκε αυτή η εμπειρία μέσα σε τάξεις δημοσίων σχολείων και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας.

 

Το Ομακοείο Τρικάλων (ίδρυση 1992) πρωτοδίδαξε το 2007-2008 προς τους γονείς-μαθητές του, για πρώτη φορά στα πλαίσια των, μετά δασκάλου, Ομακοείων, τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές της Παιδικής Γιόγκα για να λάβουν σαφή γνώση του όλου πρακτικού συστήματος τα μέλη του και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη επ’ αυτής.

 

Από τις 11 Δεκεμβρίου του 2010 το Ομακοείο Τρικάλων με πλήρη συναίσθηση της βαρύτητας του λειτουργήματος που ανέλαβε, με την υπευθυνότητα που επιβάλλεται και την επιστημονική κατάρτιση που απαιτείται, ενέταξε στη Σχολή του Τμήματα Παιδικής Γιόγκα (ηλικίας 5 έως 13 ετών), θεωρώντας τις τεχνικές της ως το καλύτερο και αποτελεσματικότερο εφόδιο του παιδιού, που θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στην δύσκολη και γεμάτη ένταση εποχή που ζούμε για υγεία και ψυχοσωματική αρμονία.

 

«Μια φορά κι έναν καιρό…

 

Σ’ έναν τόπο μακρινό…

 

Ποιος παιδικός νους δεν κοντοστάθηκε στο άκουσμα αυτό και ποια παιδικά μάτια δεν στράφηκαν προς τη φωνή που αρχίζει να αφηγείται… για να ακούσουν!

 

Ν’ ακούσουν, να ταυτιστούν με τους ήρωες, να ονειρευτούν, να ταξιδέψουν στους τόπους τους μακρινούς, να φτάσουν σ’ εκείνον τον καιρό και σ’ εκείνη τη φορά που γινόταν τα παράξενα!

 

Αυτό έκαναν και σ’ αυτά τα παραμύθια. Άκουσαν τα παιδιά, ένιωσαν να έρχονται κοντά τους οι ήρωες, ταυτίστηκαν μαζί τους, συμφώνησαν, ίσως διαφώνησαν, ονειρεύτηκαν… μα βρήκαν και κάτι άλλο. Βρήκαν ότι κάποτε, σ’ έναν τόπο μακρινό, μια φορά κι έναν καιρό, συνέβη κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που συνέβη και σ’ αυτούς πολλές φορές. Μα οι ήρωες τα κατάφεραν. Πώς; Έτσι θα τα καταφέρουν κι εκείνα! Και ποια συναισθήματα ένιωσαν οι ήρωες και κέρδισαν; Αυτά θα υιοθετήσουν κι εκείνα! Και ποια συναισθήματα απορρίφτηκαν από τους ήρωες; Αυτά θα απορρίψουν κι εκείνα!

 

Διδάχτηκαν τα παιδιά.

 

Γι’ αυτό με συγκίνηση παρουσιάζουμε πρώτα τα Παραμύθια του Δασκάλου μας και σε λίγους μήνες θα ολοκληρώσουμε την καταγραφή του έργου της εφαρμογής της Παιδικής Γιόγκα.

 

Να τα χαρούν ακόμα περισσότερα παιδιά. Να μπορέσουν να διαχειριστούν τη θλίψη, τα αδιέξοδα, τις αρρώστιες, τις δυσκολίες της εποχής τους.

 

Να ταξιδέψουν με ασφάλεια στα δημιουργικά μονοπάτια της « Π α ρ α μ υ θ ο χ ώ ρ α ς » όπου ταιριάζει απόλυτα να ζει η παιδική ψυχή!

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

 

1. Το Παιδί από τη Χώρα.

 

2. Ο Θάμνος Σχίνος και ο άνθρωπος.

 

3. Οι χωρισμένες αδελφοψυχές ξανάσμιξαν.

 

4. Το Σύκο και τα παιδιά του.

 

5. Το τσοπανόπουλο.

 

6. Κόκκο-Σύκι.

 

7. Για τα Κοκκοσύκια: «Ο Άγιος, το Φίδι και οι Άνθρωποι».

 

8. Ο Χριστούλης και τα ποδοπατήματά Του.

 

9. Ο Βοσκός και το αρνάκι του.

 

10. Το όνειρο της Μόνικα.

 

11. Ο Πάνω και ο Κάτω Κόσμος.

Παραμύθια του Λευκού Λωτού

 

Τα Παραμύθια του Λευκού Λωτού είναι η 35η έκδοση. Πρόκειται για ένα έργο που εκδόθηκε το 2012, αρκετά χρόνια μετά τη μετάσταση του Ν. Μαργιωρή, από τους φυσικούς κληρονόμους του και προέρχεται από διδασκαλίες του που διέσωσαν μαθητές του, οι οποίες μέσα από κατάλληλα εσωτερικά Παραμύθια που συνέγραψε ο Δάσκαλος Ν. Μαργιωρής στηρίζουν και οικοδομούν την ορθή ψυχοσωματική ανάπτυξη και εσωτερική ισορροπία των μικρών παιδιών σε συνδυασμό βεβαίως και με την Παιδική Γιόγκα.

…«Έλα στην ηλικία του παιδιού»…

Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο όπως εμείς. Δεν σκέφτονται όπως εμείς, δε μιλούν τη γλώσσα της στεγνής λογικής.

Θέλουν να μάθουν τις αλήθειες της ζωής με το φτερό της φαντασίας, που τους οδηγεί στον κόσμο της απέραντης «Παραμυθοχώρας».

Ο Δάσκαλός μας Ν. Μαργιωρής, από τον Οκτώβριο του 1982 μέχρι τοΓενάρη του 1983 δίδαξε σε μαθήτριες της ψυχολογικής σχολής Ράτζα Γιόγκα και μητέρες μικρών παιδιών τότε, την Παιδική Ψυχολογική Γιόγκα ή αλλιώς Γιόγκα του Λευκού Λωτού. Έγραψε δε ταυτόχρονα τα σχετικά παραμύθια.

Ευθύς αμέσως λειτούργησε τότε το πρώτο τμήμα Παιδικής Γιόγκα, όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην πράξη, η θεωρία-γνώση της παιδικής ψυχολογίας με την αγωγή του νου του παιδιού, από την κ. Σ. Κοσμάογλου, σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στο πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα, αξιοποιήθηκε αυτή η εμπειρία μέσα σε τάξεις δημοσίων σχολείων και σε προγράμματα Αγωγής Υγείας.

Το Ομακοείο Τρικάλων (ίδρυση 1992) πρωτοδίδαξε το 2007-2008 προς τους γονείς-μαθητές του, για πρώτη φορά στα πλαίσια των, μετά δασκάλου, Ομακοείων, τις βασικές θεωρητικές και πρακτικές αρχές τηςΠαιδικής Γιόγκα για να λάβουν σαφή γνώση του όλου πρακτικού συστήματος τα μέλη του και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη επ’ αυτής.

Από τις 11 Δεκεμβρίου του 2010 το Ομακοείο Τρικάλων με πλήρη συναίσθηση της βαρύτητας του λειτουργήματος που ανέλαβε, με την υπευθυνότητα που επιβάλλεται και την επιστημονική κατάρτιση που απαιτείται, ενέταξε στη Σχολή του Τμήματα Παιδικής Γιόγκα (ηλικίας 5 έως 13 ετών), θεωρώντας τις τεχνικές της ως το καλύτερο και αποτελεσματικότερο εφόδιο του παιδιού, που θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στην δύσκολη και γεμάτη ένταση εποχή που ζούμε για υγεία και ψυχοσωματική αρμονία.

«Μια φορά κι έναν καιρό…

Σ’ έναν τόπο μακρινό…

Ποιος παιδικός νους δεν κοντοστάθηκε στο άκουσμα αυτό και ποια παιδικά μάτια δεν στράφηκαν προς τη φωνή που αρχίζει να αφηγείται… για να ακούσουν!

Ν’ ακούσουν, να ταυτιστούν με τους ήρωες, να ονειρευτούν, να ταξιδέψουν στους τόπους τους μακρινούς, να φτάσουν σ’ εκείνον τον καιρό και σ’ εκείνη τη φορά που γινόταν τα παράξενα!

Αυτό έκαναν και σ’ αυτά τα παραμύθια. Άκουσαν τα παιδιά, ένιωσαν να έρχονται κοντά τους οι ήρωες, ταυτίστηκαν μαζί τους, συμφώνησαν, ίσως διαφώνησαν, ονειρεύτηκαν… μα βρήκαν και κάτι άλλο. Βρήκαν ότι κάποτε, σ’ έναν τόπο μακρινό, μια φορά κι έναν καιρό, συνέβη κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που συνέβη και σ’ αυτούς πολλές φορές. Μα οι ήρωες τα κατάφεραν. Πώς; Έτσι θα τα καταφέρουν κι εκείνα! Και ποια συναισθήματα ένιωσαν οι ήρωες και κέρδισαν; Αυτά θα υιοθετήσουν κι εκείνα! Και ποια συναισθήματα απορρίφτηκαν από τους ήρωες; Αυτά θα απορρίψουν κι εκείνα!

Διδάχτηκαν τα παιδιά.

Γι’ αυτό με συγκίνηση παρουσιάζουμε πρώτα τα Παραμύθια του Δασκάλου μας και σε λίγους μήνες θα ολοκληρώσουμε την καταγραφή του έργου της εφαρμογής της Παιδικής Γιόγκα.

Να τα χαρούν ακόμα περισσότερα παιδιά. Να μπορέσουν να διαχειριστούν τη θλίψη, τα αδιέξοδα, τις αρρώστιες, τις δυσκολίες της εποχής τους.

Να ταξιδέψουν με ασφάλεια στα δημιουργικά μονοπάτια της « Π α ρ α μ υ θ ο χ ώ ρ α ς » όπου ταιριάζει απόλυτα να ζει η παιδική ψυχή!

 

Πρώτη Έκδοση 2012,( σελ. 79), 21Χ14, (15 Ευρώ).

Πληροφορίες - παραγγελίες: 24310-75505 ή 6974-580768.

www.omakoio.gr ή https://omakoio.blogspot.com

E-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

1. Το Παιδί από τη Χώρα.

2. Ο Θάμνος Σχίνος και ο άνθρωπος.

3. Οι χωρισμένες αδελφοψυχές ξανάσμιξαν.

4. Το Σύκο και τα παιδιά του.

5. Το τσοπανόπουλο.

6. Κόκκο-Σύκι.

7. Για τα Κοκκοσύκια: «Ο Άγιος, το Φίδι και οι Άνθρωποι».

8. Ο Χριστούλης και τα ποδοπατήματά Του.

9. Ο Βοσκός και το αρνάκι του.

10. Το όνειρο της Μόνικα.

11. Ο Πάνω και ο Κάτω Κόσμος.

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1017753
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
170
355
2274
1012278
3532
15806
1017753