- - - - - -
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

LINK ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Σε περιοχές της Ελλάδας δραστηριοποιούνται σχολές που διδάσκουν εν συνόλω ή εν μέρει ενότητες της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Κάθε Ομακοείο είναι ανεξάρτητο, αυτόνομο αλλά και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα Ομακοεία. Βασικό κοινό σημείο είναι ότι τα Ομακοεία στηρίζονται στις πνευματικές παρακαταθήκες και το έργο του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή (1913-1993) ο οποίος δίδαξε το μεγαλύτερο τμήμα του φάσματος της μεταφυσικής και του εσωτερισμού και αναβίωσε τις πυθαγόρειες και νεοπλατωνικές διδασκαλίες και παρακαταθήκες.
Ο Νικόλαος Ανδρέου Μαργιωρής ίδρυσε τα Ομακοεία των Αθηνών, Λαμίας και Τρικάλων. Από τα Ομακοεία αυτά προήλθαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους νέα Ομακοεία που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο Νικόλαος Ανδρέου Μαργιωρής άφησε μαθητές οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα να δραστηριοποιούνται στη μετάδοση του έργου του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή. Σήμερα από τα Ομακοεία παλαιά και νέα διδάσκεται ο εσωτερισμός και η μεταφυσική.
Ο Νικόλαος Ανδρέου Μαργιωρής αναβίωσε και αναγέννησε στην Ελλάδα το ζήτημα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού στη σύγχρονη εποχή αλλά και ευρύτερα σε μεγάλο τμήμα ερευνητών της μεταφυσικής σε χώρες του εξωτερικού. Το πρόσωπο του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή έχει βρει παγκόσμια απήχηση αναγνωρίζοντας το ευρύ και βαθύ έργό του (67 βιβλία , 33 μελέτες )

 

 

 


Σήμερα Ομακοεία που λειτουργούν ανά περιοχές της Ελλάδας είναι

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΓΙΩΡΗ - ΟΜΑΚΟΕΙΟ

Αθανασίου Διάκου 32, 42100 Τρίκαλα. Τηλ.: 24310-75505 ή 6974-580768

Ηλεκτρονική δ/νση: http://omakoio.gr

e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Υπεύθυνος κ. Σμάρω Κοσμάογλου

Διεύθυνση Αινιάνος 6, Πεδίο Άρεως 104 34 , Αθήνα

Τηλέφωνα 210 8210051 & τηλεομοιοτυπία 210 8211090 εργάσιμες ημέρες και ώρες γραφείου.

Ηλεκτρονική διεύθυνση : e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υπεύθυνος: Ηλίας Κατσιάμπας.

Τηλέφωνο: 6974 580768, Ηλεκτρονική δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΟΜΑΚΟΕΙΟ

Υπεύθυνος: Δημήτρης Τσαπάρας

Τηλέφωνο: 6973 390877, 210 3232818

 

 


ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Υπεύθυνος: Κων/νος Διμελής.

Τηλέφωνο: 6945 772331, Ηλεκτρονική δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

 

ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Υπεύθυνη: Νίκη Φούφα

Λουτράκι κορινθίας. Τηλ.: 2744065131 και 2744066064 ή 6983288460

Ηλεκτρονική δ/νση: http://www.omakoeion.gr/

e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Υπεύθυνη του Κέντρου: Ελένη - Ανάντα Κοσσυφίδου

Τηλέφωνο: 210 9828393, 949981860

Ηλεκτρονική δ/νση: http://om-akouein.blogspot.com

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Υπεύθυνη: Ελένη Μαυράκη
Μετσόβου 19, 16674 Γλυφάδα, Τηλ.: 6944-252437

 

 

 

 

ΑΤΥΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ

 

 

ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Υπεύθυνη: Λένα Τσάτσου

Τηλ.: 6972 826 727

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υπεύθυνοι: Σούλα Πουλιάση & Γιάννης Σγούρος

Τηλ.: 6937 478 818

 

 

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Υπεύθυνη: Ελένη Αντωνιάδου

Τηλ.: 6945-255986

 

 

ΓΛΥΦΑΔΑ

Υπεύθυνη: Άννα Γιαβάση

Τηλ.: 6972-058029

 

 

ΑΙΓΙΝΑΣ

Υπεύθυνη: Σοφία Παπαδημητρίου

Τηλ.: 6936 393 735

 

 

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1017764
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
181
355
2285
1012278
3543
15806
1017764