- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

1. ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

   Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της  εσωτερικής φιλοσοφίας. Οι δραστηριότητες του Ομακοείου Καρδίτσας συνοπτικά είναι :

 

 

 

 

2. ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

    Τα ετήσια προγράμματα ομιλιών στοχεύουν στην ενημέρωση πάνω στα μεταφυσικά θέματα. Κάθε έτος συντάσσεται ετήσιο πρόγραμμα με ανάπτυξη μεταφυσικών θεμάτων όπως τι είναι η μεταφυσική , τι είναι ο εσωτερισμός, ποιοι είναι οι μεταφυσικοί τομείς, τι είναι η υπερσυνείδηση , ποια και τι είναι τα συστήματα της γιόγκα, τι είναι για την μεταφυσική και τον εσωτερισμό η ζωή, ο άνθρωπος, ο θεός κλπ

 

3. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

     Mε στόχο την κατάρτιση σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού όπως τα συστήματα της εσωτερικής θεραπευτικής, εφαρμογή μεθόδων της γιόγκα, αναζωογόνησης, εφαρμογή μεθόδων της εσωτερικής μύησης , ιστορία του επιστημονικού πνευματισμού κλπ

 

4. ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ.

    Τα ετήσια προγράμματα μαθημάτων της γιόγκα, διδάσκουν  συστήματα της γιόγκα όπως η κρίγια, ράτζα, κουνταλίνη, κάρμα, γκνάνι. Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Τα συστήματα της γιόγκα  αφορούν την εμβάθυνση του ανθρώπου στην εσωτερική και πνευματική του εξέλιξη.

 

5. ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ –ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ   

      Τα ετήσια προγράμματα μαθημάτων των ενοτήτων της μεταφυσικής και του εσωτερισμού στοχεύουν να εκπαιδεύσουν τον άνθρωπο στην εσωτερική και πνευματική αντίληψη των μυστών. Διδάσκονται τομείς όπως η «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί» κλπ Παρέχεται η θεωρητική και πρακτική διδασκαλία των τομέων της μεταφυσικής /εσωτερισμού.

 

6. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΩΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ/ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

      Από το 1999 λαμβάνει χώρα η εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, εξισορρόπηση, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού. Τέτοιες μέθοδοι είναι το σιάτσου, η ρεφλεξολογία, το ρέϊκι, η αρχαία ασκληπιακή δακτυλοκτύπηση(μέθοδος Ν.Α.Μαργιωρή), αρχαία ασκληπιακή μάλαξη(αναβιωμένη από τον Ν.Α.Μαργιωρή), μέθοδοι βιονεργειακής επίδρασης, στατική μέθοδος εξισορρόπησης της Ιντα(αρνητικός δυναμισμός) και της Πιγκάλα(θετικός δυναμισμός)(μέθοδος του Ν.Α.Μαργιωρή) εικονοπλαστική μέθοδος κτλ

 

7. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ –ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ   

     Το Ομακοείο Καρδίτσας δέχεται προτάσεις για μεταφυσικές δραστηριότητες όπως διεξαγωγή μεταφυσικών ομιλιών, διάθεση βιβλίων, μελετών ,περιοδικών μεταφυσικής ύλης, ενημερωτικών φυλλαδίων κτλ    

 

8. ΣΧΟΛΙΑ– ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ SITE ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

        Σε περίπτωση που εσωτερικοί αναζητητές, ερευνητές, δάσκαλοι, καθηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες κλπ θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους πάνω σε θέματα της μεταφυσικής-εσωτερισμού τότε μπορούν να μας αποστείλουν την άποψή τους εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

        Τα κείμενα, σχόλια , άρθρα , δοκίμια κλπ πρέπει να διακρίνονται …

 

9. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΠΡΟΣ  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ KAI  ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ  ΠΟΥ  ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ  ΚΑΙ  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ

          Τα ζητήματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού ανήκουν στα θέματα που τμήμα της κοινωνίας μας δείχνει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του. Το γεγονός αυτό παρατηρείται μέσα από την αυξανόμενη πώληση βιβλίων και περιοδικών μεταφυσικής ύλης και την πραγματοποίηση εκπομπών  τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών.  

         Σε επίπεδο τηλεοπτικών δικτύων υπάρχουν παραγωγές, με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ ή τηλεταινιών που αφορούν…

         Το Ομακοείο Καρδίτσας ενδιαφέρεται για την παρουσίαση ανάπτυξης θεμάτων της μεταφυσικής και του εσωτερισμού ανοικτά στο ευρύ κοινό κάτω από πλαίσια και προϋποθέσεις. Το πλαίσιο στο οποίο διατίθεται το Ομακοείο Καρδίτσας να συνεργαστεί είναι σε επίπεδο…

        Οι προϋποθέσεις που χρειάζεται να καλύπτει το θέμα παρουσίασης μεταφυσικής άποψης και αντίληψης είναι …

 

10. ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ KAI ΑΤΟΜΑ ΜΕ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

        Η ανάγκη γνωριμίας και διδαχής της μεταφυσικής αντίληψης έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια ως απαίτηση του ελληνικού κοινού και ειδικότερα έγινε πιο έντονη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και διαρκεί μέχρι σήμερα. Τούτο φαίνεται μέσα από τη συνεχή έκδοση βιβλίων και περιοδικών μεταφυσικής ύλης και την αυξανόμενη αγοραστικότητά τους.

       Όσοι επιθυμούν και  θέλουν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μαθημάτων της μεταφυσικής και του εσωτερισμού, όπως «Μαθήματα της Γιόγκα», «Εσωτερικής Φιλοσοφίας», «Διαλογισμού» κλπ τότε  μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το γεγονός, εφόσον υπάρχει επάρκεια αριθμού ατόμων, που θέλουν να συμμετέχουν. 

 

 11.  LINK ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

          Σε περιοχές της Ελλάδας δραστηριοποιούνται σχολές που διδάσκουν εν συνόλω  ή εν μέρει ενότητες της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Κάθε Ομακοείο είναι ανεξάρτητο, αυτόνομο αλλά και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα Ομακοεία. Βασικό κοινό σημείο είναι ότι τα Ομακοεία στηρίζονται στις πνευματικές παρακαταθήκες και το έργο του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή (1913-1993) ο οποίος δίδαξε το μεγαλύτερο τμήμα του φάσματος της μεταφυσικής και του εσωτερισμού και αναβίωσε τις πυθαγόρειες και νεοπλατωνικές διδασκαλίες και παρακαταθήκες.

         Ο Νικόλαος Ανδρέου Μαργιωρής ίδρυσε τα Ομακοεία των Αθηνών, Λαμίας και Τρικάλων. Από τα Ομακοεία αυτά προήλθαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους νέα Ομακοεία που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο Νικόλαος Ανδρέου Μαργιωρής άφησε μαθητές οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα να δραστηριοποιούνται στη μετάδοση του έργου του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή.  Σήμερα από τα Ομακοεία παλαιά και νέα διδάσκεται ο εσωτερισμός και  η μεταφυσική.

         Ο Νικόλαος Ανδρέου Μαργιωρής αναβίωσε και αναγέννησε στην Ελλάδα το ζήτημα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού στη σύγχρονη εποχή αλλά και ευρύτερα σε μεγάλο τμήμα ερευνητών της μεταφυσικής σε  χώρες του εξωτερικού. Το πρόσωπο του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή  έχει βρει παγκόσμια απήχηση αναγνωρίζοντας το ευρύ και βαθύ έργό του (67 βιβλία , 33 μελέτες ) 

 

12. ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν. Α. ΜΑΡΓΙΩΡΗ (ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ. Λ. ΗΛΙΑ) ΤΟΥ Η. ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΚΟΕΙΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΣΙΑΠΟΥΛΑ, ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

         Διάθεση βιβλίων , μελετών, περιοδικών από τους Ν. Α. Μαργιωρή, Ιδρυτή των Ομακοείων Αθηνών, Λαμίας και Τρικάλων, του Κατσιάμπα Λ. Ηλία εκπρόσωπο  των Ομακοείων Τρικάλων και Θεσσαλονίκης και Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας πραγματοποιείται από το Ομακοείο Καρδίτσας.  

 

13. ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΑΚΟΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

     Δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία μέσω του Ομακοείου Καρδίτσας για τη θεωρητική σπουδή και εν μέρει πρακτική στα πεδία της μεταφυσικής και του εσωτερισμού δια αλληλογραφίας. Υπάρχουν 14 μεταφυσικές ενότητες, όπου διδάσκεται ο ενδιαφερόμενος όλο το πεδίο της μεταφυσικής και του εσωτερισμού σε όλες τις πτυχές του. Το έργο βασίζεται στις εσωτερικές και πνευματικές παρακαταθήκες του Νικολάου Ανδρέου Μαργιωρή στην πλειονότητά του και στα έργα των μεγάλων μυστών και των μεταφυσικών κινημάτων.

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1070893
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
308
367
2415
1065880
11635
14006
1070893