- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

Μυστική Διδασκαλία Α' Τόμος

 

 

Πρόκειται για το εικοστό δεύτερο έργο του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή. Είναι τρίτομο και ο πρώτος τόμος του εκδόθηκε το 1991.


Σκοπός του πρώτου τόμου του μεταφυσικού αυτού έργου είναι η λεπτομερής ανάλυση των αποκρυφιστικών και μυστικιστικών φαινομένων που κατακλύζουν την ζωή κάθε άνθρωπου. Γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν τα αίτια που προκαλούν τα γεγονότα που ο κόσμος τα αποκαλεί ψυχικά φαινόμενα ή ψυχικές παρορμήσεις ή ψυχοαρρώστιες ή ψυχασθένειες κ.λ.π., καθώς και όλο το μεταφυσικό κύκλωμα του Εσωτερισμού.


Έτσι διδάσκεται ο άνθρωπος πώς η ζωή που ζει με τόσα βάσανα στη γη, μπορεί να γίνει ευθύς αμέσως μια αληθινή Παραδείσια Ζωή, αρκεί ο καθένας μας σωστά να μάθει, ποιος είναι, που πηγαίνει, από που έρχεται και τέλος τι ακριβώς πρέπει να κάνει για ν’ αποφύγει τα δεσμά του Κάρμα, τ’ αποτελέσματα της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει και να κάνει μέσα στον κόσμο της προσωρινότητας που όλοι μας ζούμε.


Γίνεται λεπτομερέστατη ανάλυση των Θείων Νόμων και όλων των περιοχών του Αοράτου Κόσμου, που ερευνά η Αποκρυφολογία και που την κατευθύνει ο Μυστικισμός, φτάνοντας ως τα ιερότερα σημεία της Στέγης του Πατέρα. Η Μυστική Διδασκαλία ανοίγει διάπλατα τις θύρες προς την αόρατη περιοχή της Πανδημιουργίας και γνωρίζει στην έκθαμβη ψυχή, τον τόπο της καταγωγής της.


Κατά συνέπεια διευρύνει το Νου του ανθρώπου και τον ετοιμάζει να προσανατολισθεί πέρα από την χρονικότητα, όπου απλώνεται απίστευτα η Πανδημιουργία. Ο άνθρωπος παύει να ασχολείται μόνον με τα ανθρώπινα του πεπερασμένου κόσμου μας και στρέφεται να μελετήσει την αιωνιότητα, όπου η πνευματοψυχή του ανήκει.


Εν τέλει η Μυστική Διδασκαλία μας παρέχει Αποκρυφιστικά και Μυστικιστικά θέματα και όχι κάτι που είναι μυστικό και το αποκαλύπτει. Σαν λέμε λοιπόν Μυστική Διδασκαλία -γράφει ο συγγραφέας-, δεν αποκαλύπτουμε μυστικά, ούτε διδάσκουμε πρωτοφανέρωτα και πρωτοαποκαλυπτόμενα, άγνωστα στον κόσμο. Επαναφέρουμε στην επικαιρότητα τα εσωτερικά βιώματα συνανθρώπων που ένιωσαν και μελέτησαν και έζησαν τη ζωή τους μ’ αυτά και μέσα σ’ αυτά και επιπλέον δημοσιοποιούμε όσα δεν έτυχε λόγω συνθηκών, εποχών, αλλά και αδυναμίας της συμβατικής και περιοριστικής λογικής να τα συμπεριλάβει και να τα παρουσιάσει με σύγχρονο και κατανοητό λόγο.
Επίσης η παρούσα Μυστική Διδασκαλία δεν έχει σχέση με κανένα άλλο μεταφυσικό έργο. Απλά περιγράφει τα εσωτερικά βιώματα όπως ο συγγραφέας προσωπικά τα βίωσε μέσα σε τούτη τη ζωή.


Ακόμα γράφει ότι ο αναγνώστης δεν χρειάζεται να πιστέψει πριν δει με τα μάτια της ψυχής του αυτά που ο ίδιος γράφει. Και ότι θα έλθει η ώρα που θα γίνουν κτήμα του και θα τα ζει κι αυτός, όπως τόσοι αμέτρητοι συνάνθρωποι, τα ζήσαν από καταβολής Δημιουργίας. Βλέπε και τις περιλήψεις των άλλων δύο τόμων.

 

Περιεχόμενα
   
   
Θερμή παράκληση σελ.5
Υπογραφή του συγγραφέα σελ.6
Η ονομασία του έργου σελ.7
Συμβουλές προς τον αναγνώστη σελ.8
Προαφιέρωση - Σημειώματα σελ.9
Αφιέρωση σελ.10
Προετοιμασία του αναγνώστη σελ.13
Ποιος ο σκοπός του έργου μου αυτού σελ.17
Πρόλογος σελ.21
Εισαγωγή σελ.25
Ο Θεός σελ.27
Ο Άνθρωπος σελ.37
Μετεμψύχωση σελ.47
Μετενσάρκωση σελ.57
Ζωή και Θάνατος σελ.71
Αντίληψη της Νομιμότητας σελ.81
Τα στολίδια της Ζωής σελ.95
Ο Νόμος της Ανταποδοτικής Δικαιοσύνης “Κάρμα” σελ.103
Το Ελευθέριο της Βούλησης σελ.117
Άγγελοι και Αρχάγγελοι σελ.127
Το Κοσμικό Καλό και Κακό σελ.143
Γνωστικισμός σελ.151
Υπνωτισμός - Πνευματισμός σελ.177
Είμαστε τα Παιδιά του Φωτός σελ.203
Θνητότητα και Αθανασία σελ.225
Μάγια. Το Μυστικό της Αθανασίας σελ.233
Πλατωνικές περιγραφές των Κόσμων και των Όντων σελ.245
Μυστικισμός σελ.255
Πως χρησιμοποιείται ο Μυστικισμός σελ.263
Σαιν Ζερμαίν ή Άγιος Γερμανός ή κόμης Ροκότσκυ (Μάλχος) σελ.273
Αλέξανδρος Καλλιόστρο σελ.281
Ο Εσωτερισμός είναι Αποκρυφισμός και Μυστικισμός σελ.295
Ο Άρχοντας Μιχαήλ - Μεταφυσικό ποίημά μου σελ.309
Η Αιγυπτιακή Μαγεία. Τα Μυστήρια Ίσιδας και Όσιρι σελ.323
Επίλογος σελ.329
Αποσυμβολισμός του εξωφύλλου σελ.337
Περιεχόμενα σελ.343
Κυκλοφορούντα του ιδίου βιβλία, περιοδικά,εσωτερικό κλειδί, μελέτες σελ.344
   

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1017740
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
157
355
2261
1012278
3519
15806
1017740