- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

Η Τελευταία Μέρα του Σωκράτη

 


Είναι το όγδοο βιβλίο του Ν. Μαργιωρή και πρωτοεκδόθηκε το 1978 (δύο εκδόσεις). Παρουσιάζει τον αληθινό Πλατωνικό Σωκράτη, που με τις τελευταίες του ομολογίες αποδεικνύει το μεγάλο του πιστεύω για την αιωνιότητα της πνευματοψυχής του, γελοιοποιώντας έτσι το αντίθετα πρεσβευόμενο των οπαδών του υλισμού.


Τέλειος εκπρόσωπος των Ελευσινίων Μυστηρίων διατυπώνει τους ορισμούς της μεταφυσικής και καθιερώνει έναν σκεπτικισμό κατάλληλο για τις πέραν από της συνειδητής, γνωστής μας αντιλήψεις, τις άλλες που ανεβάζουν τον θνητό στα ύψη της Αθανασίας.


Η Τελευταία Μέρα του Σωκράτη ανοίγει τις προοπτικές για μια νέα ζωή στον άνθρωπο. Σχίζει τα παραπετάσματα του θανάτου και μας παρουσιάζει την αιωνιότητα. Μια νέα εποχή που ήταν προϊόν των Ελευσινίων Μυστηρίων. Γι’ αυτό και έγραψε τον Σωκράτη μετά το βιβλίο του Ελευσίνια Μυστήρια.


Κάθε βιβλίο του συγγραφέα είναι η επόμενη σκάλα για την ανύψωση του ανθρώπου στα ουράνια ύψη, όπου η αιωνιότητα με την υπερβατικότητα συμπορεύονται και συνουσιάζονται

 

 

 

Περιεχόμενα
   
   
Αφιέρωση σελ.5
Σημείωση Α΄ έκδοσης 1978 σελ.7
Σημείωση Β΄ έκδοσης 1988 σελ.8
Πρόλογος Α΄ έκδοσης 1978 σελ.9
Πρόλογος Β΄ έκδοσης 1988 σελ.16
Εισαγωγή Α΄ έκδοσης 1978 σελ.19
Εισαγωγή Β΄ έκδοσης 1988 σελ.28
Ιστορική τοποθέτηση σελ.31
Η Μεταφυσική Λογική του Μεγάλου Διαλεκτικού Φιλόσοφου σελ.36
Παλιές και καινούργιες Ψυχές σελ.44
Μόνη κυβερνήτρα του Είναι μας η Ψυχή σελ.50
Ο Αληθινός Φιλόσοφος και ο κοινός θνητός σελ.57
Η επιβίωση της Ψυχής σελ.64
Οι Αρχικές Μήτρες Ιδέες δίδουν την απάντηση και λύνουν
τα προβλήματα σελ.70
Ο Νόμος της Σχετικότητας ανάμεσα στο Πρότυπο και τα
Ανάτυπα και η Αναλογία τους σελ.78
Λίγες στιγμές προ του θανάτου του σελ.83
Επίλογος Α΄ έκδοσης σελ.88
   
Β΄ ΕΚΔΟΣΗ 1988
   
Προλεγόμενα για τη δεύτερη έκδοση σελ.99
Πλάτωνας και Σωκράτης σελ.101
Ο Σωκράτης στον Παρμενίδη σελ.104
Ο Σωκράτης στο Συμπόσιο του Πλάτωνα σελ.109

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1017699
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
116
355
2220
1012278
3478
15806
1017699