- - - - - -
  • Ομακοείο Καρδίτσας
    Τσιάπουλας Β. Ελευθέριος
  • Κέντρο εσωτερικής φιλοσοφίας
    Εφαρμογή μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δραστηριότητες
ΣΧΟΛΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Το Ομακοείο Καρδίτσας διδάσκει τις ενότητες της εσωτερικής φιλοσοφίας.
θεραπευτικες Συνεδριες
Εσωτερισμός προς όλους
Εφαρμογή εσωθεραπευτικών μεθόδων εναλλακτικής θεραπευτικής που στοχεύουν στην πρόληψη, αρμονία, διατήρηση, της υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού.
εκπαιδευση
Θεματολογία της μεταφυσικής & του εσωτερισμού
Παρέχεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που χαρίζει στον μαθητή τα μέγιστα όσα οφέλη.
Βιβλιογραφια
Πώληση Βιβλίων
Παρατίθενται βιβλία , μελέτες και περιοδικά από τους Ν.Α.Μαργιωρή, Κατσιάμπα Λ. Ηλία & Τσιάπουλα Β. Ελευθέριο ιδρυτή και εκπρόσωπο του Ομακοείου Καρδίτσας.
A+ R A-

show

 

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ / ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ   

show

Τα ετήσια προγράμματα της μεταφυσικής και του εσωτερισμού αφορούν ανάπτυξη  θεμάτων με βάση την αντίληψη των μυστών.  Οι παρακαταθήκες που άφησαν μεγάλοι μύστες δηλώνουν την προέλευση του ανθρώπου, την έννοια της πνευματικής εξέλιξης, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου,  της πραγμάτωσης του ανθρώπου με βάση την αντίληψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, την ατομική και ομαδική εξέλιξη, την ανάπτυξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, η έννοια των δεσμών του ανθρώπου.

         Τα θέματα αντλούνται από ενότητες του εσωτερισμού όπως   «εσωτερική φιλοσοφία», «εσωτερική μύηση», «εσωτερική θεραπευτική», «αστρολογία-αστροσοφία», «προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί», «Διαλογισμός», «Τα Συστήματα Της Γιόγκα» .

show

Τα σεμινάρια εσωτερικής φιλοσοφίας στοχεύουν στην κατάρτιση πάνω σε τομείς της μεταφυσικής και του εσωτερισμού. Οι κύριες ενότητες των σεμιναρίων αφορούν την ιστορία της μεταφυσικής, τις εσωθεραπευτικές μεθόδους των εναλλακτικών θεραπειών, ασκήσεις των συστημάτων της γιόγκα  που είναι σε θέση να βοηθήσουν τον άνθρωπο.

        Η κατάρτιση σε ασκήσεις της γιόγκα βοηθούν τον άνθρωπο να διδαχθεί μεθόδους που να τον βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή του. Η μέθοδος της διαφραγματικής αναπνοής,  χαλάρωσης, στοχασμού,  διαλογισμού παρέχουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να κάνει χρήση του εσωτερικού του δυναμισμού χωρίς τη βοήθεια τρίτου ανθρώπου , ενός εσωθεραπευτή, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του εαυτού του.

show Ο όρος «εσωθεραπευτικές μέθοδοι» αφορούν τη χρήση του λόγου της εξερχόμενης ροής της ενέργειας από τα άκρα του ανθρώπου, την πίστη, τη συγκέντρωση, τον δημιουργικό οραματισμό, το διαλογισμό,  και γενικότερα τη χρήση του εσωτερικού δυναμισμού του ανθρώπου και της ζωτικότητάς του, που ενυπάρχει στον άνθρωπο , θρέφει και συντηρεί τον ίδιο.  

Δραβίδες οι Πρόγονοι των Ελλήνων


Είναι το δέκατο τρίτο βιβλίο του Ν. Μαργιωρή και πρωτοεκδόθηκε το 1979 (τρεις εκδόσεις). Ασχολείται με τους προγόνους των Ελλήνων, τους Δραβίδες. Πρόκειται για μια εποχή που έληξε γύρω στα δώδεκα έως δεκάξι χιλιάδες χρόνια προ Χριστού.


Σ' αυτή την μακρινή εποχή με τα υπερόπλα τους αλληλοβυθίστηκαν η Ατλαντίδα (στον Ατλαντικό ωκεανό) και η Ενδοχώρα (το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Μεσογείου θαλάσσης) ύστερα από έναν πόλεμο σκληρό με τους αντιπάλους των Δραβίδων, τους Ατλαντίνους, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει τότε πολλά δεινά. Βυθίστηκε και χάθηκε ένας λαμπρός λαός (δραβίδες) με ισχυρό πολιτισμό τεχνικό και ιδίως πνευματικό και επέζησαν μόνο όσοι βρέθηκαν στα υψηλά βουνά της ατέλειωτης πεδιάδας της Μεσογείου.
Περιγράφεται η τραγωδία του "κατακλυσμού" σε όλη της την διάσταση και λεπτομέρεια και όχι όπως συμπιεστικά την αναφέρει στην Πεντάτευχό του ο Μωυσής. Μετά τον καταστρεπτικό πόλεμο που δημιούργησαν οι Ατλαντίνοι εις βάρος των Δραβίδων ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός ωκεανός έσπασαν τα φράγματά τους και μπήκαν μέσα στην Ενδοχώρα. Την έκαναν Μεσόγειο θάλασσα και σκέπασαν χιλιάδες πόλεις και χωριά των προγόνων Δραβίδων. Ακόμα η θάλασσα της Αφρικής, η τώρα έρημος Σαχάρα, κύλησε στη Μεσόγειο και έπνιξε τα πάντα.


Αυτοί που επέζησαν γύρισαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα και επειδή ακριβώς έπλεαν συνεχώς στην θάλασσα, στα πελάγη, μετονομάστηκαν σε Πελασγοί και αργότερα που κατήλθαν οι άριοι και έγινε μίξη των δύο λαών, Πελασγών και Αρίων, σχημάτισαν τους Έλληνες.
Μεγάλο μέρος των διασωθέντων Δραβίδων τράβηξε προς την Ανατολή και έφθασαν στην Ινδία, έξι χιλιάδες χρόνια πριν φτάσουν εκεί οι ’ριοι, και είναι αυτοί που δημιούργησαν την Γιόγκα και τα Φιλοσοφικά Συστήματα που την συνοδεύουν, καθώς και τον Ινδικό λαό και Πολιτισμό, ο οποίος στον μεγαλύτερό του βαθμό είναι μεταφορά του πολιτισμού των Δραβίδων - Πελασγών - Ελλήνων.


Στο βιβλίο αυτό παρατίθενται επίσης αρχαιολογικά, γλωσσολογικά, ιστορικά και μεταφυσικά τεκμήρια και ντοκουμέντα που πιστοποιούν την ως άνω άποψη.

 

Περιεχόμενα
   
   
Αφιέρωση σελ.6
Προεισαγωγικό Σημείωμα Α΄ έκδοσης σελ.7
Προεισαγωγικό Σημείωμα Β΄ έκδοσης σελ.15
Εισαγωγή Α΄ έκδοσης σελ.17
Εισαγωγή Β΄ έκδοσης σελ.19
Πρόλογος Α΄ έκδοσης σελ.23
Πρόλογος Β΄ έκδοσης σελ.25
Ποιοί ήταν οι Δραβίδες σελ.27
Η ανακάλυψη και η εκσκαφή της Μοχένζο Ντάρο
και της Ελ Χαρράπα σελ.35
Ανταγωνιστικοί πόλεμοι ανάμεσα στους Δραβίδες και
στους Ατλαντίνους σελ.49
Αποσυμβολισμός με Οδηγό την Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία σελ.57
Η μεγαλύτερη Μετανάστευση των Αιώνων και η Τύχη των
δύο πτερύγων της σελ.65
Η απώτατη σύνθεση του Λαού της σημερινής Ινδίας σελ.75
Η Σπορά του Αρχικού Πολιτισμού των Δραβίδων στους
απογόνους τους σελ.81
Επίλογος Α΄ έκδοσης σελ.93
                           ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ 1989
Δευτερολογία της Β΄ έκδοσης σελ.101
Προδραβιδική εποχή σελ.103
Λίγα από τον Δραβιδικό Πολιτισμό σελ.115
Καταγωγή των Δραβίδων και των Άσπονδων εχθρών
τους Ατλαντίνων σελ.127
Η Δραβιδική Σφίγγα και ο Αποσυμβολισμός της σελ.137
Επίλογος της Β΄ έκδοσης 1989 σελ.151
Περίληψη του έργου σελ.155
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα σελ.159
Μερικά λόγια για το πολυδιάστατο έργο του σελ.161
Κυκλοφορούντα του ίδιου βιβλία σελ.163
Πολυγραφημένες μελέτες σελ.165
Περιοδικό Ομακοείο, Εσωτερικό Κλειδί, Σχολές που λειτουργούν σελ.1

 

 

 

Photo gallery

Παραγγελίες Βιβλίων

 

 

     

Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα ή άρθρα που τοποθετούμε στη σελίδα του Ομακοείου.    

1168427
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
374
427
1678
1162800
8790
17935
1168427